Verantwoord én gemotiveerd sporten in de zomer

door | 25 aug, 2022

Het lijkt een hele opgave, maar met de juiste realistische mindset valt dat reuze mee! Niemand zegt dat je een marathon moet lopen met dertig graden – tenzij je dat heel graag wilt natuurlijk. Het belangrijkste is dat je ook met hogere temperaturen blijft bewegen en tegelijkertijd goed blijft luisteren naar je lichaam. Hoe je dat aanpakt, vertel ik je in mijn nieuwe blog.

 

  1. Sport op koelere tijden

Fabel: rond het middaguur is het op z’n heetst. Rond twee uur staat de zon op z’n hoogst en ja, dan is de zonkracht sterk, maar dat betekent niet dat dit ook het heetste moment van de dag is. Pas een paar uur later, als ook de grond is opgewarmd, loopt het kwik echt op. Tussen vijf en zes uur ’s avonds is het dan ook het warmst. Om dan te gaan sporten is misschien niet zo verstandig. Beter is het om ’s ochtends vóór 12:00 uur of ’s middags na 18:00 uur te sporten, als het (nog) niet zo warm (meer) is. Op welk moment je ook gaat sporten: loop niet te hard van stapel als het heel warm is. De kans dat je oververhit raakt is groot. Bovendien ligt door de warmte je hartslag vaak wat hoger dan normaal, dus begin rustig!

  1. Drink voldoende water

Dat je genoeg water moet drinken water – 1,5 tot twee liter per dag ­– is geen nieuws. Als de mussen van het dak vallen, dan is dat een teken dat je extra water moet drinken. Vooral als je wat ouder bent is extra vocht heel belangrijk, zeker als je medicijnen slikt of als je nieren minder goed werken. Het Voedingscentrum adviseert om met warm weer ieder uur een glas water te drinken om uitdroging te voorkomen. Zorg ook dat je tijdens het sporten genoeg drinkt. Naast dorst is de kleur van je urine een hele goede graadmeter om te checken of je wel genoeg vocht binnenkrijgt. Is je urine licht van kleur, dan heb je genoeg water gedronken. Donkergele urine betekent dat je meer water moet drinken.

  1. Stel jezelf een doel

In de zomer wil iedereen het liefst een bikini body. Wat een bikini body is, is voor iedereen verschillend. Veel belangrijker is dat je jezelf een trainingsdoel stelt en je daar met kleine stappen naartoe blijft werken. Of je nou een paar kilo wilt afvallen, een marathon wilt lopen of je persoonlijk record wilt verbreken; stick to your plan! Oók als het warm is en je misschien liever een terrasje pakt in plaats van je in het zweet werkt. Heeft de sportschool lessen geschrapt in verband met een zomerrooster? Geen excuus! Probeer in dat geval iets nieuws of ga buiten sporten. Er zijn mogelijkheden genoeg om ook in de zomer gewoon te blijven sporten en je trainingsdoel te halen.

  1. Ga samen sporten

Vind je het lastig om in de zomer gemotiveerd te blijven om te sporten? Zoek dan een sportbuddy! Met een buddy heb je niet alleen een stok achter de deur, het is ook gewoon heel gezellig. Ga bijvoorbeeld samen hardlopen of bootcampen in het park. Je kunt ook een personal trainer inschakelen voor een duotraining. Naast je sportbuddy is er daarmee nóg iemand die je kan motiveren om te blijven sporten in de zomer. En vergeet je fles water niet!

Kortom, mogelijkheden genoeg om ook in de zomer verantwoord en gemotiveerd te blijven sporten. Een keertje overslaan is natuurlijk helemaal niet erg, we hebben allemaal wel eens geen zin. Belangrijkste is dat je probeert het ritme erin te houden. Weten wat Journey Gym kan betekenen om verantwoord en gemotiveerd te blijven sporten in de zomer? Neem dan vrijblijvend contact op!

Binnen 7 dagen meer energie en minder gewicht

Adres

Velperplein 23-25
6811 AH Arnhem

KVK

69280215

Btw nr

NL001855989B57

Privacybeleid

Personal Training Arnhem

Small group training Arnhem

Huurders Journey Offices

Leden

Algemene voorwaarden

× Stuur een appje!