Het verhaal van jouw doelen

door | 21 dec, 2021

Uitstelgedrag, we lopen er allemaal wel eens tegenaan. Gebrek aan motivatie of je onzeker voelen, het kunnen allemaal redenen zijn om werk te laten liggen of sporten niet op te pakken. In deze blog leg ik je uit waarom het helpt om doelen te stellen: zowel op sportgebied als in je werk.

De gedachtenspiraal

Ken je dat cirkeltje in je hoofd? De intentie om het sporten nu echt een keer op te pakken of te groeien met je bedrijf. Vervolgens ongemotiveerd en chagrijnig op de bank te ploffen, omdat het ‘weer’ niet is gelukt. Je gaat na waarom niet, blijft maar nadenken over alle scenario’s en schiet eigenlijk niet op. De negatieve gedachtenspiraal trekt je nog meer naar beneden. Kom in actie! Het begint bij jou en het is aan jou om over te stappen naar de action orientation.

Makkelijk gezegd he? Maar hoe doe je dat nou… Het stellen van doelen gaat je helpen.

“Het begint bij jou en het is aan jou om over te stappen naar de action orientation”

Jouw verhaal

Zie het als een boek. Een beginpunt: hier sta je nu. Alle hoofdstukken zijn subdoelen en uiteindelijk klap je het boek dicht als je je einddoel hebt bereikt. Het is jouw verhaal en jouw doel, dus zorg dat het bij je past en je het niet doet omdat het ‘hoort’. Dat helpt je gemotiveerd te houden. Een vaag doel als ‘ik ga meer sporten’, lukt vaak niet.

Wat helpt is het concreet maken. Bijvoorbeeld: ‘Ik ga 2x per week sporten, omdat ik over 3 maanden 10 km wil kunnen hardlopen.’ Ook de ‘waarom’ vraag beantwoorden helpt je het einddoel te halen.

“Het is jouw verhaal en jouw doel, dus zorg dat het bij je past en je het niet doet omdat het ‘hoort’”

In het geval van het groeien van je bedrijf… Vraag je jezelf af wat je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. En wanneer heb je dit bereikt? Stel dat je nieuwe klanten wilt bereiken, bedenk dan welke stappen je daarvoor nodig hebt en hoeveel nieuwe klanten je binnen wilt halen. Is dit het maken van flyers, het bijwonen van een beurs, zichtbaarheid op internet? Dit kunnen allemaal subdoelen zijn, leg dit vast. Ook een datum prikken voor je einddoel helpt je overzicht te bewaren. Als je het opschrijft maak je het tastbaar en concreet voor jezelf.

 

Hulp nodig?

Stoppen met uitstellen en begin, de bank af, pak pen en papier en begin met schrijven. Heb jij hulp nodig op het gebied van sportdoelen? Of wil je een uitgebreider gesprek over dit interessante onderwerp? Jamie helpt jou met het zoeken naar jouw doelen en het uitstippelen van jouw doel.

Binnen 7 dagen meer energie en minder gewicht

Adres

Velperplein 23-25
6811 AH Arnhem

KVK

69280215

Btw nr

NL001855989B57

Privacybeleid

Personal Training Arnhem

Small group training Arnhem

Huurders Journey Offices

Leden

Algemene voorwaarden

× Stuur een appje!