Ik zie door de Personal trainers het bos niet meer

door | 4 jan, 2021

Ik heb het wiel niet nog een keer uitgevonden en gelukkig hoeft dat ook niet.Er zijn inmiddels zoveel Personal Trainers/Coaches te vinden en de meeste van hen zijn hartstikke goed en weten waar ze het over hebben.Maar bij welke Personal trainer of Coach voel jij je op je gemak en past bij jou?Wat maakt een Personal Trainer voor jou een goede Personal Trainer?

En wat maakt een Coach voor jou een goede Coach? Heb je mentale blokkades waardoor het afvallen of sporten niet lekker gaat. Of lukt het jou maar niet om je gedrag te veranderen waardoor je andere gewoontes kan creëren? Denk daar eens over na. Wat verwacht je van ons? Als je dat duidelijk hebt voor jezelf kun je gaan filteren en dat scheelt je al een hoop zoekwerk.

En nu?

Ik hoef jou niet over te halen gelukkig. Dat moet niet de bedoeling zijn. Dat is verloren energie die ik liever aan andere dingen geef.

Als ik jou was dan…

Nee hoor, dat gaan we ook niet doen. Zo werkt het niet.

Ik hoef jou niet te vertellen wat je moet doen. Maar ik kan wel vragen stellen aan je waardoor jij gaat nadenken en misschien wel tot allerlei inzichten komt. Vragen als, wat zou jou gelukkig maken? Stel dat dat een mooier slanker lichaam is. Wat zou er veranderen in je leven of in je hoofd als je dat mooie slanke lichaam hebt? Zijn er dingen die je dan anders gaat doen dan je nu zou doen? Durf je dan misschien weer meer dan je nu durft? Bijv. die mooie strakke broek weer aan en dat mooie getailleerde jurkje? Zou je zelfverzekerder zijn? Wat is jouw intrinsieke motivatie om weer slanker te willen zijn? Misschien ziet je partner je dan weer staan?

Of wil je juist gespierder worden? Wil je meer kracht uitstralen of wil je er mannelijker uitzien? Onder mannen gezegd heerst er vaak een bepaalde rangorde als je de sportschool in loopt. Een bepaalde oersfeer hangt daar waardoor elke man toch net even meer met die borst vooruit gaat staan.

Of vragen als, waarom lukt het jou niet om je gedrag te veranderen? Waar loop je tegenaan? Hoe komt het dat je telkens weer terugvalt in je oude patronen? Heb je een bepaalt gevoel bij dat gedrag en waar komt dat gevoel vandaan? Iedereen heeft een intrinsieke motivatie om iets voor elkaar te krijgen. Maar vaak moet er even gegraven worden om die motivatie naar de oppervlakte te krijgen.

En het maakt niet uit welke motivatie dat is. Wat jouw motivatie ook is, voor jou is het waarheid.

Jouw motivatie is nooit goed of slecht.

Wat de reden ook mag zijn waardoor jij je gedrag wil veranderen en stappen wil maken, het is de meest geldige reden die er is. Want het is die van jou! Dus wat maakt een Personal Trainer volgens mij ook een goede coach? Iemand die luistert naar jouw redenen en jou inzicht gaat geven in hoe jij je gedrag kan veranderen zodat dat jij je eigen aanpassingen gaat maken.

Het mentale coachen van een persoon vraagt oprechte aandacht waarin gefocust wordt op het doorbreken van mentale blokkades en het achterhalen van stressfactoren waardoor die persoon progressie maakt, zowel fysiek als mentaal.

Want je geest is uiteindelijk sterker dan je lichaam. Dat ga je wel merken tijdens een goede training. 😉

gratis

De cheatsheet voor meer energie en gemakkelijk gewichtsverlies!

Adres

Velperplein 23-25
6811 AH Arnhem

KVK

69280215

Btw nr

NL001855989B57

Privacybeleid

Personal Training Arnhem

Small group training Arnhem

Huurders Journey Offices

Leden

Algemene voorwaarden

× Stuur een appje!