Geen succesvol bedrijf zonder gezond lijf:

7 redenen waarom je als ondernemer zou moeten sporten

door | 18 mei, 2022

Elke ondernemer weet: ondernemen betekent keihard werken. Een overvolle agenda laat vaak weinig ruimte voor andere dingen, zoals sporten. Toch zijn de voordelen van sporten voor ondernemers veel groter dan je wellicht denkt. Sterker nog, sporten kan je juist helpen om nog succesvoller te worden. In mijn nieuwe blog geef ik je zeven redenen waarom je als ondernemer vandaag nog zou moeten beginnen met sporten.


  1. Sporten houdt je in shape

Wie regelmatig sport, ziet de resultaten daarvan terug in de spiegel. Daarnaast verbeteren je uithoudingsvermogen en doorbloeding door geregeld even flink te zweten. Maar sporten komt ook je werkhouding ten goede. Hierdoor houd je lange werkdagen beter vol en heb je meer energie om in je werk te steken. En hoe meer energie je in je werk stopt, hoe groter de kans dat je daar op den duur de vruchten van plukt!

  1. Sporten maakt je mentaal fit

Door regelmatig te sporten zit je letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel. Je voelt je vitaler en je zelfvertrouwen neemt toe. Bovendien maakt je lichaam tijdens het trainen meer gelukshormonen aan zoals het stressverlagende dopamine en endorfine, dat zorgt voor een euforisch gevoel. Een mentaal fitte ondernemer heeft dan ook minder vaak last van spanningen. De kans dat je door ziekte of een burn-out uitvalt en je werk of je hele onderneming stil komt te liggen, is hierdoor aanzienlijk kleiner. Sporten is bovendien dé manier om je hoofd leeg te maken. Door je aandacht even op iets anders te richten, maak je ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën. Let wel op dat je een sport kiest die je leuk vindt. Leg jezelf vooral geen (prestatie)druk op.

  1. Sporten verhoogt je productiviteit

Een summer body is leuk, maar wist je dat je van sporten ook productiever wordt? Uit onderzoek blijkt dat mensen op dagen dat ze sporten betere prestaties leveren dan op dagen dat ze dat niet doen. Je hebt meer energie gedurende de dag en minder last van een dip na de lunch. Begin je dag dus met een lekkere work-out om je productiviteit te verhogen.

  1. Sporten houdt je gewicht op peil

Een gezonde leefstijl gaat niet alleen over voldoende beweging, maar ook over gezonde en evenwichtige voeding. Word je geleefd door je agenda, dan is de neiging om naar een snelle hap te grijpen groot. Met alle gevolgen van dien voor je gewicht. Overgewicht leidt tot allerlei klachten en aandoeningen, zoals een hoge bloeddruk, diabetes en pijnlijke gewrichten. Een paar keer per week sporten helpt niet alleen om je lichaamsgewicht op peil te houden, ook de kans op lichamelijke klachten neemt af.

  1. Sporten kweekt discipline

Wie regelmatig zijn grenzen verlegt met sporten, kweekt naast een scherpe geest en een fit lijf ook een ijzeren discipline. Het appelleert aan je gevoel voor competitie, het stimuleert je doorzettingsvermogen en je leert omgaan met winnen en verliezen. Dit is vooral belangrijk voor ondernemers, die in hun werk regelmatig te maken hebben met druk van deadlines en met tegenslag.  Hoe meer discipline je hebt, hoe beter je hiermee kunt omgaan.

  1. Sporten verbetert je slaap

Een goede nachtrust is essentieel, zeker als je ondernemer bent. Na een nacht slecht slapen ben je vaak moe en prikkelbaar en kun je je moeilijker concentreren. Door geregeld te sporten en zo je aan je conditie te werken, verbetert je slaapkwaliteit. Want hoe beter je conditie is, hoe sneller je in slaap valt. Bovendien slaap je dieper. En hoe dieper je slaapt, hoe uitgeruster je wakker wordt. Wil je je nachtrust bevorderen, sport dan beter niet ’s avonds. Na het sporten zijn je hartslag, stofwisseling en lichaamstemperatuur hoger dan normaal. Hierdoor kom je moeilijker in slaap. Het beste is dus om in de ochtend of in je middagpauze te sporten.

  1. Netwerken tijdens het sporten

Hoewel sporten in eerste instantie draait om jouw welzijn, kun je het ook combineren met werk. Maar liefst 85% van de Nederlandse ondernemers doet aan sport. Veel van hen gebruiken sport als manier om in contact te komen met (potentiële) klanten of zakenpartners. Of je nu in de sportschool staat of op de golfbaan, netwerken kan immers overal! Zoek daarom een sportclub of een gym waar veel ondernemers komen. Wie weet wat het je oplevert!

De voordelen om als ondernemer te sporten zijn dus legio. Nu ben jij aan zet! Kijk welk moment van de dag jou het beste uitkomt, plan je sportmomenten en houd je eraan. Vind je alleen sporten niet leuk? Zoek dan een buddy en ga samen sporten of schakel een personal trainer in die je kan helpen met een op maat gemaakt trainingsplan. Onthoud: een gezond lijf betekent een gezond bedrijf!

Weten wat Journey Gym kan betekenen voor jouw lijf en je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op!

Binnen 7 dagen meer energie en minder gewicht

Adres

Velperplein 23-25
6811 AH Arnhem

KVK

69280215

Btw nr

NL001855989B57

Privacybeleid

Personal Training Arnhem

Small group training Arnhem

Huurders Journey Offices

Leden

Algemene voorwaarden

× Stuur een appje!