Krachttraining maakt een vrouw strak, zelfverzekerd en sexy!

door | 4 apr, 2023

Er wordt vaak gedacht dat als een vrouw aan fitness/krachttraining zou doen ze binnen de kortste keren een She-hulk zou worden.

Ze zou er heel mannelijk uit gaan zien en daarom laten veel vrouwen de barbells en dumbells links liggen en durven maar weinig vrouwen gewicht te gebruiken als ze trainen.

Zo zonde!

Geloof me, een vrouw die eruitziet als een bodybuildster zal jarenlang dagelijkse training hebben gehad die het uiterste vergt van haar lichaam en zij zal haar voeding tot in het extreme hebben gebruikt.

De meeste vrouwen zullen nooit op dat niveau komen dus je hoeft echt niet bang te zijn dat wanneer jij met gewichten gaat trainen je al bijna ‘the next best Iron Woman’ wordt.

“Don’t wish for it, work for it”

Maar een vrouw kan zeker, als zij dat wil, met professionele hulp net zoveel spiermassa aanmaken als een man.

Alleen het beginpunt verschilt.  Een man heeft van nature al meer spiermassa en kracht.

Het is algemeen bekend dat een man meer testosteron heeft dan een vrouw en meer testosteron betekend meer spiermassa toch?

Maar toch is het testosteronniveau niet bepalend voor het verschil in kracht- en spierontwikkeling bij mannen en vrouwen.

Volgens onderzoek spelen groeifactoren zoals IGF-1 en groeihormoon een anabole rol bij de spierontwikkeling van vrouwen.

Hierdoor zouden vrouwen (percentueel) net zoveel potentie hebben om spiermassa op te bouwen als mannen.

De meeste vrouwen die gemiddeld 2-3 keer in de week aan krachttraining doen zullen zeker niet enorm gespierd worden maar ze zullen er wel veel beter uit zien en zich veel lekkerder voelen.

Een vrouw heeft ontzettend veel baat bij krachttraining als ze wil afvallen, een strakker lichaam wil hebben, gezonder wil zijn, sterker wil zijn en zich mentaal beter wil voelen.

Hier is waarom:

  • Krachttraining en rustverbranding hebben een relatie. Spiermassa verbrandt meer calorieën dan vetmassa dus als jij je spiermassa vergroot kan je je rustmetabolisme ook verhogen.

Met andere woorden, met krachttraining verbrand jij veel calorieën ook op het moment dat je rust hebt en hersteld.

  • Door krachttraining krijg jij meer spierdefinitie waardoor jouw lichaam er strakker uit zal zien.

Ook zorgt het ervoor dat de botdichtheid verbeterd, dus sterkere botten en dit is weer van positieve invloed als je ouder wordt.

  • Spiermassa neemt normaliter af als je ouder wordt waardoor ook de huidspanning afneemt. Door krachttraining kan je dit proces vertragen of verminderen waardoor jij op oudere leeftijd een verbeterde huid behoudt.
  • Door algemeen sporten en dus ook krachttraining vindt er een toename van neurotransmitters plaats waaronder dopamine, serotonine en endorfine.

Deze stofjes staan onder bekend als de snelst werkende anti-stresshormonen dus na een lekkere work-out voel jij je ontspannen en zit je beter in je vel.

  • En wat ook heel belangrijk is voor veel vrouwen is dat zij zich zowel mentaal als fysiek een stuk sterker voelen als zij regelmatig aan krachttraining doen.

Als jij keer op keer het gewicht omhoog kan doen omdat je elke week weer een stukje sterker bent geworden voelt het echt alsof je de hele wereld aan kan!

En dat wil toch elke vrouw?!

Binnen 7 dagen meer energie en minder gewicht

Adres

Velperplein 23-25
6811 AH Arnhem

KVK

69280215

Btw nr

NL001855989B57

Privacybeleid

Personal Training Arnhem

Small group training Arnhem

Huurders Journey Offices

Leden

Algemene voorwaarden

× Stuur een appje!