Tevredenheid loont

door | 1 dec, 2021

Het moet altijd beter, meer of groter. Het liefst nu en dan ook nog zonder fouten te maken… Herkenbaar? Je bent niet de enige die zich blindstaart op een onrealistisch zelfbeeld. Dit werkt vaak juist averechts. Je geniet steeds minder van het moment en legt de lat steeds hoger voor jezelf. Benieuwd hoe sporten je helpt bij het omarmen van imperfectie? In deze blog vertel ik je er meer over.

 

Beter, best, allerbest

We worden platgegooid met ideale lichamen, grote carrières en perfecte gezinnen of relaties. Het internet staat er vol mee. En onbewust ben je jezelf constant aan het vergelijken en ga je steeds harder strijden om het nog beter te doen. Stiekem is zelfs ‘het beste’ niet goed genoeg. Het gevolg? Je hebt vaak het gevoel dat je faalt. De verwachting die je jezelf oplegt kan ervoor zorgen dat jouw zelfbeeld steeds negatiever wordt. Je bent constant ontevreden en dat is geen fijn gevoel.

 

“Zelfs ‘het beste’ is niet goed genoeg”

 

Groeien door fouten te maken

Een negatief zelfbeeld kan effect hebben op jouw prestaties op allerlei gebieden, zo ook in je werk als ondernemer. Wat zonde is! Ontevredenheid begint bij de denkfout die velen van ons maken, namelijk dat fouten maken niet mag. Het is uit den boze om te falen, want dan sta je stil. Daar gaat het mis, want het is juist nodig om fouten te maken. Door iets te doen wat je nog niet kan, of te luisteren naar iemands feedback ontdek je nieuwe vaardigheden. Je groeit in plaats van dat je stilstaat! Dat is een opluchting, of niet?

 

“Ontevredenheid begint bij de denkfout die velen van ons maken”

 

Booster voor je zelfvertrouwen: sporten

Sporten kan je helpen de overtuiging dat fouten maken niet mag om te buigen en je zelfbeeld uiteindelijk te verhogen. Allereerst begin je met realistische doelen voor jezelf te maken. Tijdens het werken naar deze doelen zal je momenten tegenkomen dat je het zwaar hebt en je uit frustratie de handdoek in de ring wilt gooien. Feitje, zo gaat het ook in het normale leven… Daar zit de leerschool, je leert jezelf, je grenzen en onzekerheden kennen en te overwinnen. Uiteindelijk merk je dat het nodig is te falen om jouw doel te behalen.

 

Wil jij ook groeien? Start dan vandaag nog, zeg ja en doe! Neem contact op met Jamie voor een intakegesprek en ga samen de uitdaging aan.

Binnen 7 dagen meer energie en minder gewicht

Adres

Velperplein 23-25
6811 AH Arnhem

KVK

69280215

Btw nr

NL001855989B57

Privacybeleid

Personal Training Arnhem

Small group training Arnhem

Huurders Journey Offices

Leden

Algemene voorwaarden

× Stuur een appje!